14 Ocak 2010 Perşembe

ÖZET YAZIYORUM


15-22 OCAK
Bu haftaki konumuz en son okumuş olduğunuz hikaye kitabınızın kısaca özetini yazmanızı istiyorum. Lütfen yorum bölümünden tıklayarak yazınız. Arkadaşlarınızın özetlerini okumanızı istiyorum.

BAŞARILAR
Süleyman AYAZ
2-A Sınıfı Öğretmeni

8 yorum:

  1. İyi dünler.Öğretmenim benim en son okuduğum kitap.Nasrettin hocanın fıkrası tekrer.İyi dünler

    YanıtlaSil
  2. Bir ailede anne kedi ve yavruları varmış. Anne, dışarıya çıkarmış. Minnoş 'ta çıkmak istiyormuş. Bir gün annesi izin vermiş. Bahçede ipek prenses diye bir kedi ile tanışmış.Bir gün onlarla gitmiş ama annesinden izin almadan gitmiş.Çukura düşmüş. Onu İpek prenses'in sahibi Tuğçe kurtarmış. Annesi çok sevinmiş.

    YanıtlaSil
  3. Mehmet Akif, özetinide yazarsan sevinirim. Diğer öğrencileriminde özetlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Hepiniz kitap kurdu olabilirsiniz. Bu yetenek sizlerde mevcut. Hepinize başarılar.

    YanıtlaSil
  4. YETİM ALİ Ali'nin babası annesi ölmüş.Çantasını alıp yola koyulmuş.Çok acıkmış.Bir ağaçtan elma yemiş.Demişki:Ben naptım, ben izinsiz elma yedim.Sahibini bulmuş demişki; ben izinsiz elmanızı yedim. Sana parasını vermek istiyorum demiş. Adam, para istemiyorum,sadece kız kardeşimle evlen demiş.kardeşi kör, dilsiz, topal,sağarmış. Adama hakkını helalettirmek için evlenirim demiş.Evine gidip kızı görünce şaşırmış demiş ki ; Senbana yalan söyledin. - Sen dürüst müsündiye söyledim demiş.Evlenmişler, huzur içinde yaşamışlar.

    YanıtlaSil
  5. İyi günler öğretmenim.Onur 8 yaşında idi.Futbolu çok seviyordu.Abiside çok güzel futbol oynuyordu.Onur arkadaşları ile beraber sınıf maçına hazırlanıyordu.O sırada hastalandı ve maça katılamadı.Buna çok üzülüyordu.Abisi arkadaşlarını çalıştırmaya söz verdi.Bir gün maç günü geldi.Onur hasta yatarken sınıflarının yenildiğini gördü.Çok üzüldü ama bunlar rüyaymış.O sırada abisi mutlu haberi getirdi.Sınıfları maçı 4=3 yenmişti.Onur bu haberi duyunca çok mutlu oldu.

    YanıtlaSil
  6. çok büyük bir sarayda yakışıklı,efendi,dürüst bir kral yaşarmış.Bu kral denizi çok severmiş,canı sıkıldığında hep denize bakarmış bir gün fırtına çıkmış,saraydaki herkez yataklarına girmiş.Kral uyanıkmış,kapı çalmış kral açmış bir adam görmüş gözleri masmaviymiş bir kız varmış onun ağabeyi konuşmuş,kardeşini bırakmış sonra ağabeyi gitmiş kız bir laf bile çıkarmıyormuş.Bir yıl geçmiş sonra kral evlenme teklifi etmiş,evlenmişler mutluymuşlar amabir sorun varmış birlaf bir söz bile etmiyormuş ama mutluymuşlar iki yıl geçmiş.kızın ağabeyi gelmiş almış kızı okız denizler prensesiymiş girmiş denize ama geri dönmüş hayla mutluymuşlar,kral hastalanmış yataklara düşmüş sonra son nefesini vermiş ve vefat etmiş o kız da denize girmiş ve mutlu yaşamış.Tarık buğra şen,2/a sınıfı öğrencisi.

    YanıtlaSil
  7. İyi günler öğretmenim. Ben 'Esir papağan 'kitabını okudum.Bu kitaptan 'Hüthüt ile Karga'yı seçtim. Hayvanların dilinde konuşan bir peygamber vardı. Adı Süleyman (as)idi.Bir gün yine hayvanları çağırmış.Özellikle kuşları çağırmıış.Hüthüt kuşu söz alır ve konuşur sonra karga ona cevap verir.Hüthüt
    -Kaza gelince akıl uyur göz kararır.Güneş solar ay tutulur.demiş.

    YanıtlaSil
  8. KARLAR KRALİÇESİ
    İKİ ARKADAŞ VARMIŞ.BİRDE KÖTÜ KALPLİ BİR BÜYÜCÜ VARMIŞ.BU KRALİÇENİN SİHİRLİ BİR AYNASI VARMIŞ. BU SİHİRLİ AYNASI BİR GÜN KIRILMIŞ.KIRILAN AYNANIN PARÇALARI HER BİR TARAFA SAVRULMUŞ.İKİ ARKADAŞTAN BİRİNİN GÖZÜNE GİRMİŞ VE O ÇOCUK KÖTÜ OLMUŞ.

    YanıtlaSil