28 Ekim 2010 Perşembe

CUMHURİYET BAYRAMI



28 EKİM-5 KASIM


Değerli Öğrencilerim,

Bu hafta sizlerden Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi paylaşmalarınızı istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırken, televizyondan yada stadyumdan 29 Ekim kutlamalarını izlemişseniz, izlenimlerinizi de belirtebilirsiniz. BAŞARILAR

Süğleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni


21 yorum:

  1. İyi Günler Öğretmenim Cumhurriyet diyince aklımaşu geliyor Atatürk ün Cumhuriyete 29 ekim 1923 te kurulduhunu ve bandımavapurana bindi tekrardan iyi günler öğretmenim

    YanıtlaSil
  2. İyi günler öğretmenim.Cumhuriyet diyince aklıma.Atatürk geliyor ve Cunhuriyet kurduğu.YURDUMDZU DÜŞMANLARDAN KURTARDIĞI AKLIMA GELİYOR.
    CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

    YanıtlaSil
  3. İyi günler öğretmenim,
    Bu gün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.Çok
    heycanlıyım.Stadyumda yada televizyonda bayramı görmedim.Tekrar iyi günler.

    YanıtlaSil
  4. MERHABA ÖĞRETMENİM;
    Cumhuriyet bayramı deyince aklıma cumhuriyetin kuruluşu ve kazandırdıkları geliyor.Ayrıca televizyonda yada stadyumda kutlamaları izleyemedim,izleyemediğim içinde yazamıyorum.
    ...........CUMHURİYET BAYRAMINIZ
    KUTLU OLSUN.............................
    İyİ gÜnLeR

    YanıtlaSil
  5. İyi günler öğretmenim ben cumhuriyet deyince aklıma şunlar geliyor.
    Atatürk'ün yurdumuzu düşmanlardan kurtardığı ve arkadaşları ile (1923 TBMM) tarafından kurulduğu aklıma geliyor.
    CuMhUrİyEt BaYrAmInIz KuTlU OlSuN...

    YanıtlaSil
  6. İyi akşamlar öğretmenim.
    Atatürk'ün yurdumuzu düşmanlardan kurtardığı ve bu güzel yurdu bize bağışladığı aklıma geliyor.




    CuMhUrİyEt BaYrAmInIz KuTlU oLsUn


    !!!!!!!!

    YanıtlaSil
  7. İyi günler öğretmenim,Cumhuriyet Bayram'ı Mili Bayramlardan birisidir.Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i Kurmuştur ve o zamandan bu yıla kadar Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaktadır.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba öğretmenim.
    benim aklıma şunlar geliyor:Atatürk BANDIRMA vapuruna bindi: Ve Savaş başladı.Atatürk ve Milleti Yurdumuzu düşmanlardan kurtardı.Milleti ile CUMHURİYETİ kurtardığı aklıma geliyor.
    ...............CUMHURİYET Bayramınız kutlu olsun...................
    İyİ AkŞaMlAr ÖğReTmEnİmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................

    YanıtlaSil
  9. İyi akşamlar öğretmenim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ulusumuzun en büyük bayramıdır.Atatürk 29 Ekim 1923 yılında cumhuriyeti kurdu.Televizyondaki havai fişek gösterisini çok beyendim. Bu yıl 87.nci yılımızı kutladık. Herkese kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  10. İyi günler öğretmenim.Cumhurriyet diyince aklımaşu geliyor Atatürkün cumhurriyeti kurduğu geliyor

    YanıtlaSil
  11. İyi akşamlar öğretmenim,
    Ben stadyumda veya televizyonda gösteri izlemedim ama çok eğlendim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çok özel bir gündür ve Atatürk'ün türklere armağan ettiği bayramdır. Benim kuzenim geldi. Düğüne gittik ama bayramım iyi geçti. Sizlerinde umarım bayramınız güzel geçmiştir umarım. İyi Bayramlar.

    YanıtlaSil
  12. İyi günler öğretmenim,
    Ben televiyonda izledim ve gösteride şiirler,uçak gösterileri,tanklar,polisler,paraşütle atlayan insanlar gösteride bunlar gösterildi.29Ekim cumhuriyet bayramı, Atatatürk tarafından tüm insanlara armağan edilen bir bayramdır.

    YanıtlaSil
  13. İyi günler öğretmenim,
    Cumhuriyet deyince benim aklıma bayram geliyor.Biz bu Cumhuriyet Bayramı'nda satranç ile meşguldük.Ama benim arkadaşlarumın stadyumda yürüyüş yaptıklarını biliyorum.Bu bayram biraz yağmurlu geçti, o yüzden kutlamalar kısa geçti.Ben katılamadım ama arkadaşlarımın eğlendiğini görüyorum.Ben cumhuriyeti çoooooooooooooooooooooooooook seviyorum.

    YanıtlaSil
  14. İYİ GÜNLER ÖĞRETMENİM
    Atatürk bizi düşmanlardan kurtardı.29Ekim Cumhuriyet Bayramında yürüyüş yapılır.Televizyonda uçaklar,askerler gösteri yaparlar.Bu yıl 87.ylını kutladık herkese kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  15. İyi akşamlar öğretmenim. 29 Ekim'de Atatürk Türklerin kutlaması için bir bayram armağan etmiştir. 29 Ekim bayramı bence çok güzel bir bayram. Ben evde olmadığım için televizyondan veya stada gidip izleyemedim. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  16. İyi akşamlar öğretmenim.
    Cumhuriyet bayramı milli bayramlarımızdan birisidir.Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde hem özgürlüğümüzü hemde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bizlere hediye etmiştir.
    CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
    Tekrar iyi akşamlar öğretmenim.

    YanıtlaSil
  17. İyi günler öğretmenim.
    Cumhuriyet bayramı deyince aklıma,demokrasi geliyor,yani halkın kendi kedini yönetmesidir.Atatürk Samsuna çıkıp kurtuluş savaşını başlattı.Ve toplantı yatıktan sonra cumhuriyeti kurdu,23 Nisan bayramını çoçuklara armağan etti.

    YanıtlaSil
  18. Öncelikle iyi akşamlar
    Cumhuriyet deyince aklıma=Atatürk'ün arkadaşlarıyla birlikte Türk Cumhuriyet'ini kurdular.Bu Cumhuriyet'i Atatürk gibi çalışıp Cumhuriyeti korumamız gerekir

    . İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  19. Bir diger ödevi herkesin yapmasını dilerim


    UNUTTUM!
    İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  20. İyi akşamlar öğretmenim.Babamdan öğrendiğime göre bu yıl törenler stadyumda değil Gazi Caddesinde yapılmış.

    YanıtlaSil
  21. Cumhuriyet bana Atatürk'ü hatırlatıyor.Atatürk'e ve askerlerine çok şey borçluyuz.Onlar olmasaydı şimdi yaşayamayacaktık.İyi günler öğretmenim...

    YanıtlaSil