9 Ekim 2010 Cumartesi

ÖNCE DÜŞÜN SONRA...


8-15 EKİM 2010

Kıymetli Öğrencilerim,

Bu hafta da atasözü yorumlama ve anlama çalışmamız devam edecek. Sınıf içinde yazmış olduğumuz ''Aslan yattığı yerden belli olur.'' atasözünü kendinize göre önce yorumlayınız sonra ne manaya geldiğini araştırınız ve yazınız.

HEPİNİZE BAŞARILAR...


Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni

18 yorum:

  1. İyi günler öğretmenim. Sizin verdiğiniz aslan yattığı yerden belli olur atasözü
    benim tahminim:Bir kişi kendi yakınlarından gizli bir iş yaparsa hemen ortaya çıkar. Mesela baba çocukları ve eşinden gizli bir iş yaparsa ortaya çıkar. Sözlükteki anlamı:Bir insanın kişiliği,oturup yattığı yerin temizliğinden,düzeninden anlaşılır.

    YanıtlaSil
  2. İyi akşamlar öğretmenim.Bence aslan yatığında tembel olduğu beli olur aslan çalışırsa çalışkan olduğu beli olur.sözlükteki anlamı.Bir insan oturup,yatığıve temizliğinden beli olur. irem Ejder

    YanıtlaSil
  3. merhaba öğretmnim
    Aslan yattığı yerden belli olur atasözünün anlamı bana göre insan hiç çalışmassa sürekli yatıp tembel tembel durursa para kazanamaz ama çalışırsa para kazanır.Gerçek anlamı
    İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür. Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı evin temizliğinden, düzeninden anlaşılır.

    YanıtlaSil
  4. İyi akşamlar öğretmenim. Bu atasözünün anlamı.İnsanların evlerine temizmi pasaklımı olduğunu öğrenmek için onların evlerine, işyerlerine, yatağına bakabliriz.Bir insanın karakterine en iyi barındıkları yerden görebiliriz.Tekrar akşamlarrrrrr.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba öğretmenim.
    ''Aslan yattığı yerden belli olur.''
    Tahminim:Bir insan evinde nasılsa tüm hayatındada öyledir.Yaşadığı yerde düzenlilik varsa hep düzenli ve planlıdır.Böyle oluncada hayat boyu başarılı olurlar.

    Anlamı:İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı evin temizliğinden, düzeninden anlaşılır

    YanıtlaSil
  6. MERHABA ÖĞRETMENİM
    Aslan yattığı yerden belli olur atasözünde insanın yattığı kalktığı yerin temizliği düzenliği kendisinin nasıl olduğunu anlatır. İyi günler öğretmenim.

    YanıtlaSil
  7. MERHABA ÖĞRETMENİM;
    "Aslan Yattığı Yerden Belli Olur" atasözünden şu anlamı çıkartıyorum:İnsan yaptığı işten belli olur.

    Atasözü Ve Değimler Klavuzu'ndaki Anlamı:Toplumda kişinin efendiliği, çalışkanlığı, temizliği, davranişları, oturulan yerin temiz ve güzelliği kişinin tavır ve hareketlerinden belli olur.

    YanıtlaSil
  8. İYİ GÜNLER ÖĞRETMENİM
    KEDİMİN DÜŞÜNCESİ-İSSAN YATIVI YERDEN TEMBEL.
    OLUR EYER UYANIP İŞ GÖRÜRSE ÇALIŞKAN OLUR.
    İYİ GÜNLER öğretmenim.

    YanıtlaSil
  9. İyi günler öğretmenim,
    Ben "Aslan yattığı yerden belli olur."
    Atasözünden şunu anlıyorum.Bir insanın iyi yada kötü olduğu her yönden belli olur.İnternetteki anlamı ise insanların kişilikleri ile sürekli bulundukları erler arasındabir özdeşlik kurmak mümkündür. Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı evin temizliğinden, düzeninden anlaşılırmış.Öğretmenin ben tutturamamışım.
    Tekrar iyi günler.

    YanıtlaSil
  10. İyi akşamlar öğretmenim.Bence aslan yattı yerden belli olur atasözü; aslan yatarsa tembel olur.Aslan yatmassa çalışkan olur.İnternetteki anlamı ise; "Kişiyi yaşadığı yer anlatır ve davranışlarını açıklar" anlamında kullanılan bir söz anlamına geliyor.Tekrar iyi akşamlar.

    YUSUF LEVENT ÇAKMAK 914

    YanıtlaSil
  11. Bence yalan söyleyen kişinin yalanı kısa
    sürede belli olur

    YanıtlaSil
  12. Bir kişinin davranışları onun ne olduğunu belli eder.
    Sözlükteki anlamı ise:Bir kimsenin kişiliği yattığı yerin tertip ve düzeninden anlaşılır.

    YanıtlaSil
  13. İyi akşamlar öğretmenim.Benim tahminim:Aslan yatarsa tembel olur.Kalkarsada çalışkan olur.Sözlükteki anlamı:İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir benzerlik kurmak mümkündür.Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden,yatıp kalktığı evin temizliğinden düzeninden anlaşılır.

    Tekrar iyi akşamlar öğretmenim.

    YanıtlaSil
  14. İyi akşamlar öğretmenim.Ben bu atasözünden şunu anlıyorum.Bir kişi yaşadığı yeri,çevresini,odasını,okulunu,kısaca hayatını devam ettirdiği her ortamda temiz olmalıdır.


    İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür.Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden.Yatıp kalktığı evin temizliğinden,düzeninden anlaşılır.

    YanıtlaSil
  15. İygünler öğretmenim, Aslan yattığı yerden belli olur:Aslan ormanlar kralıdır.Ormanlar kralının evi temiz ve düzenlidir.Bizde düzenli ve temiz olmalıyız.

    YanıtlaSil
  16. Merhba Öğretmenim,
    Bence aslan yattığı yerden belli olur atasözüşu anlama geliyor: İnsan, yaptığı hareketlerden belli olur.
    Sözlük anlamı: İnsanın karakterini anlamak için yattığı yere bakmak gerek. İyi günler öğretmenim.

    YanıtlaSil
  17. İyi yakşamlar öğretmenim,
    bence aslan yattığı yerden belli olur atasözünden bir kimsenin oturduğu kendi saygınlığına uygun bir biçimde temiz ve düzenli olması gerekir.İYİ YAKŞAMLAR ÖĞRETMENİM.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Öğretmenim.
    Bence ' Aslan yattığı yerden belli olur ' atasözü :
    İnsan yatarsa tembel olur . sözlükteki anlamı:
    insanların kişilikleri ile sürekli buluduları yerler arasında bir özdeşlik mümkündür.Bir kimsenin kişiliğin çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı evin temizliğinden, düzeninden anlaşılır.
    İYİ AKŞAMLAR ÖĞRETMENİM

    YanıtlaSil