1 Nisan 2010 Perşembe

ÖYKÜ YAZIYORUM

2-9 NİSAN 2010

Değerli Öğrencilerim,
Sizlerden bu hafta, aşağıda verilen anahtar kelimeleri kullanarak kısa bir öykü(hikaye) yazmanızı istiyorum. Öyküyü yazarken başlık kullanmayı, olayları oluş sırasına göre yazmayı, yazım ve imla kurallarına dikkat etmeyi lütfen unutmayınız.

Anahtar Kelimeler:gökkuşağı- renk-yaz yağmurları-Ali-Ayşe-Çorum
Not:Anahtar kelimeleri birden fazla kullanabilirsiniz. BAŞARILAR...

Süleyman AYAZ
2-A Sınıfı Öğretmeni

17 yorum:

  1. İyi akşamlar öğretmenim.
    ALİ VE AYŞE
    Ali ve Ayşe Çorum ‘a geldi .Birde ne görsünler yaz yağmurları yağıyor.Yağmur dinmişti. Gökkuşağı çıkmış. Gökkuşağının rengide renk renkti.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın öğretmenim.
    GÖKKUŞAĞI
    Çorum'da çok şiddetli yağmur yağıyordu.Ali ve Ayşe yaz yağmurlarından sonra gökkuşağı çıkacanı biliyordu.Yağmur dindikten sonra Ali ve Ayşe dışarıya çıktılar.Gökkuşağı çıkmıştı.İkisininde gökkuşağında sevdiği bütün renkler vardı.Ali ve Ayşe o günü hiç unutmadılar.

    YanıtlaSil
  3. GÖKKUŞAĞI
    Çorumlu Ayşe ve Ali yağmurlu bir günde dışarı çıkıp oynuyorlardı Ali'ye dediki Ayşe -Aa gökyüzünde renkli bir gökkuşağı var dedi.Ali gökyüzüne şaşkınlıkla baktı. Ali dediki Ayşe'ye-Evet hadi yaklaşalım dedi.Ayşe'ye ve Ali dedi-Aa yaklaşamıyorum dedi.Hemen kayboluyo dedi Ayşe'ye ve sonra Ayşe dedi- Gökkuşağı Güneş'in kırılmasıyla ortaya çıkar dedi Ali'ye.GÜNAYDIN ÖĞRETMENİM.

    YanıtlaSil
  4. ALİ İLE AYŞE GÖKKUŞAĞI GÖRDÜ

    Ali ile Ayşe Çorum'da yaşayan iki kardeştir.
    Çorum'da da çok yağışlı yaz yağmurları var.
    Şu anda da yağmur yağdığı için evde ders çalışıyorlar.Anneleri seslendi:
    -Ali,Ayşe dışarı çıkın.
    Ali ile ayşe hemen dışarı fırladılar.Oda ne gökyüzünde yedi renk birşey çıkmıştı. Bu çok güzeldi ama adını bilmiyorlardı.Annelerine bunun adını sordular adı gökkuşağı imiş.Buna hayran kaldılar.Çok sevindiler ve annelerine onlara gökkuşağını öğrettiği için teşekkür ettiler.
    FATMA ZEHRA KIRAN

    YanıtlaSil
  5. Ali ve Ayşe
    Ali ve Ayşe Çorum'da yaşayan iki kardeşlerdir.Odalarının penceresinden dışarıda yağan yaz yağmurlarını seyrediyorlardı.Kısa bir süre sonra yağmur dinmeye başlıyordu.Ali ve Ayşe gökyüzüne baktıklarında yedi renkli birşey gördüler ve annesine sordular. Anne bu şeyin adı ne? Annesi bu gökkuşağı dedi.
    İREM EJDER

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. ALİ İLE AYŞE
    Ali ile Ayşe Çorum'un güzel bir köyünde oturan iki iyi arkadaştır. Bir gün yemyeşil kırlarda oynarken birdenbire yaz yağmurları başlar. Yağmurdan sonra gökkuşağının çıkacağını bilen Ali ve Ayşe bir ağacın altında yağmurun dinmesini beklerler. Nihayet yağmur diner ve yedi renkten oluşan gökkuşağı gökyüzündeki yerini alır. Ali ve Ayşe gökkuşağının yanında sevinç içinde oyunlarına devam ederler. Bu unutamayacakları bir gün olur.

    YanıtlaSil
  8. ALİ VE AYŞE
    Ali ve Ayşe iki yakın arkadaştırlar.Birlikte Çorum'a gittiler.Akrabalarını ziyaret ettiler.Daha sonra Mehmetçik Parkını gezerlerken birden yaz yağmuru yağmaya başladı.Yağmur kesildikten sonra ortaya çıkan gökkuşağını birlikte seyrettiler.

    YanıtlaSil
  9. Ali İle Ayşe Piknikte
    Ali ve Ayşe Çorum'da pikniğe gitmişlerdi.
    Orada çok eğleniyorlardı.Birden yağmur yağmaya başladı.
    Ali dedi ki:"Yaz yağmurlarının ardından gökkuşağı çıkar."
    Karınlarını doyurdular.Eve
    döndüler.Bu maceralarını annesine anlattılar:
    "Gökkuşağı renk renkti.Gökkuşağının altından
    geçmeye çalıştık ama başaramadık."

    YanıtlaSil
  10. ALİ İLE AYŞE
    Çorum da yaşayan Ayşe ile Ali yataklarından kalkmıştılar.Birde bakmışlarki gökkuşağı çıkmış.Demekki biz uyurken yağmur yağmış.Yaz yağmurları olduğu için kısa sürmüş.Gökkuşağının renkleri ne güzel demişler.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. ALİ VE AYŞE'NİN MACERALARI
    Ali ve ayşe Çorum'da yaşayan çok iyi arkadaşmış.
    Dışarda oyun oynarlarken birden yağmur başlamış. Çok korkmuşlar , bir evin altına saklanmışlar. Anneleriçok merak etmiş.Güneş çıkmış, dışarı çıktıklarında gökkuşağı görmüşler. Çok mutlu olmuşlar. Renk renk çiçekler toplamışlar.Annelerine götürmüşler. Annesi Ali ve Ayşe'yi görünce çok sevinmiş.

    YanıtlaSil
  13. Ali ile ayşe çorumda yaşıyorlardı.sıcak bir yaz gününde pikniğe gitmişler o günlerde sık sık yaz yağmurları yağıyormuş o günde yine yağmur yağmaya başlamış yağmur yağarken gökyüzünde rengarenk bir gök kuşağı oluşmuş gökkuşağında her renk varmış Ayşe ile Aliye babası eğer gökkuşağının altından geçebilirseniz bütün dilekleriniz kabul olur demiş. Ayşe ile Ali çok uğraşmışlar ama gökkuşağının altından geçememişler.

    YanıtlaSil
  14. Öğretmenim özür dilerim. Yazamadım. Bilgisayarımız açılmıyordu. Ama siz yazın dediğiniz için şimdi yazıyorum. Tekrar özür dilerim.

    AH NE GÜZEL RENKLER, HAVADA SÜZÜLÜYOR

    Ali ve Ayşe çok iyi arkadaştılar. Günlerden bir gün gökkuşağı çıkmıştı. Ali, çok heyecanlıydı. Hiç gökkuşağı görmemişti. Ayşe'yi çağırdı. Ayşe, koşa koşa Ali'nin yanına gitti. ''Bak Ayşe kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert, mor rengini görüyorum.'' Ayşe: Evet Ali buna gökkuşağı denilir. Yaz gelmişti. Ayşe Ali'ye yaz yağmurlarından sonra çoğu kez çıktığını söyledi. Ali: Ne şanslıyız. İyiki Çorum'da çıkmış. Dedi.

    YanıtlaSil
  15. GÖKTE GÖRDÜM YEDİ RENK
    Ali ve Ayşe Çorum'apikniğe gideceklerdi.Yaz yağmuru yağıyordu .Biraz geçtikten sonra gökkuşağı çıktı .Ali ve Ayşe hiç gökkuşağı görmemişti .Çorum'a geldiler .Piknik yaptılar .

    YanıtlaSil
  16. RENK RENK GÖKKUŞAĞI

    Ali ve Ayşe, dışarda oynuyordu.Yaz yağmurları yağmaya başladı.Sonra yaz yağmurları dindi.Ve yedi renkli gökkuşağı çıktı.Ayşe:
    İlk defa ÇORUM"DA gökkuşağı görüyorum.ALİ:
    Evet Ayşe.
    Ve ikiside bağararak gökkuğında ki renkeri saydılar.
    KIRMIZI!TURUNCU!SARI!YEŞİL!MOR!AÇIK MAVİ!KOYU MAVİ.Ve sonra iki aile piniğe gittiler.
    Elif Enfal ÖZEREN

    YanıtlaSil
  17. İYİ GÜNLER ÖĞRETMENİM

    YanıtlaSil