26 Mart 2010 Cuma

FIKRA ANLATIYORUM VE EĞLENİYORUM

26Mart-2 Nisan 2010

Değerli Öğrencilerim,
Bu hafta sizlerden fıkra hakkında kısa bir araştırma yapmanızı ve sevdiğiniz bir fıkrayı paylaşmanızı istiyorum. Fıkranızı yazarken başlık yazmayı, imla ve yazım kurallarına uymayı unutmayınız. Fıkrayı yayınlamadan önce bir kez okuyup kontrol ediniz. Bir eksiklik görmüyorsanız yayınlayınız.

Süleyman AYAZ
2- A Sınıfı Öğretmeni

19 yorum:

  1. Günaydın öğretmenim.
    KAFASINI PENCEREDE UNUTMASIN
    Nasrettin Hoca, söz ve hareketleriyle herkes tarafından çok sevilir.
    Hele adamın biri vardır ki, Hocayı ne zaman görse:
    -Hocam, ne olur, bize bir gün buyrun, çorba içeriz, diye ısrar eder.
    Hoca, bir gün cimriğiliyle tanınmış bu adamın evine gider.Adam o sırada pencer kenarına oturmuş dışarıya bakmatadır.Hoca adamı görür.
    Kapıyı çalar.İçeriden bir kadın:
    -Kim o? diye seslenir.Hoca kendini tanıtır.Evin efendisini ziyarete geldiğini söyler.Kadın:
    -Kocam evde yok.Sizin geldiğinizi duyunca çok üzülecek, der.Hoca'nın bu işe canı sıkılır:
    -Ya öyle mi? Kocan gelince ona söyle de evden çıkarken kafasını pencerde unutmasın, der.

    YanıtlaSil
  2. İyi günler öğretmenim.Benim fıkramın adı(Corafya)
    Şimdi 1 tane Ömer adlı adam güneş gözlüğüyle havaya bakıyomuş oradan bir adam gelmiş demişki-Sen nereye bakıyosun,demiş.Ömer-Havaya bakıyorum, demiş sonra Ömer adama sormuş-yaa Güneş tutuluyo Ay tutuluyo peki Dünya neden tutulmuyo diye sormuş adamda demiş ki- tabikide Dünya'da tutuluyo hemde insanlarıda tutuyo demiş Ömer 1 soru daha sorucam demiş peki bu gezegenler hiç sıkılmıyomu yok yok onlarda bizim gibi geziyo biz uyurken onlar kolkola girip haydin diskoya.Hatta ordan Güneş Jübiter'e diyoki ya senin ağızın sarımsakmı ko-
    kuyo,der.

    YanıtlaSil
  3. İyi günler öğretmenim.Fıkramın adı(cami)Arkadaşlar Nesredtin Hoca bir gün camiye gitmiş.Namaz kılıyormuş.Bir hırsız gel-miş.Montlarının cebine bakıyormuş.Nasreddin hoca guleuzu birabbin felak arkamdaki salak
    cüzdanımı bırak demiş.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İyi akşamlar öğretmenim. Benim fıkramın adı (Allaha şükredebiliriz.)Bir gün Nasrettin Hoca kürsüde:-Ey cemaat demiş Allah'a nekadar şükredseniz az deveyi kanatlı yaratsaydı.Cemaatten birisi-Hocam,bunun şükürle ne ilgisi var deyince.Rahmetli cevabı yapıştırnış.-Senin dama konsaydı görürdün demiş.

    YanıtlaSil
  6. İYİ AKŞAMLAR ÖĞRETMENİM.Benim fıkramın adı (6 kağıt)Bir gün Nasrettin Hoca ayakkabı satarken 6 kağıt,6kağıt diye bağırıyormış.Bir adam gelmiş ayakkabıyı almış.Sonra yağmur yağmış adam ayakkabının su geçirdiğini görünce hocaya bu ayakkabı su geçiriyor der.Hoca:-Zaten diyomya 6 kağıt.
    İrem Ejder

    YanıtlaSil
  7. Benim fıkramın adı ''Ay kuyuya düşmüş.'' Nasrettin Hoca bir gün kuyuya gitmiş. Ama bir bakmış ki ay kuyuda. ''Hemen ayı kurtarayım.'' demiş. Yanına bir halat almış. Hemen çekmiş. Ama çekememiş.

    YanıtlaSil
  8. HAKEMLER BİZDE
    Dünyanın en as ve en klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı çağırmış:-Cennetle cehennem arasında bir maç düzenliyelim ne dersin?-"Boşuna oynamayalım biz kanırız,demiş şeytan.-"Olur mu en iyi futbolcular bizde,ne kadar da kötü futbolcular varsa sızde..."Şeytan şeytanca gülümsemiş:-"Ama bütün hakemler bizde..."

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Öğretmenim.
    YA ÜSTÜNDE BEN OLSAYDIM?
    Bir gün Nasrettin Hoca eşeğini kaybetmiş.Allah'a şükrederek eşeğini arıyormuş.Onu gören komşusu ne yapıyorsun*diye sormuş.
    Hoca:Eşeğimi arıyorum, demiş.
    Adam:Peki neden Allaha şükredip duruyorsun?
    Hoca:Ya üstünde ben olsaydım!

    YanıtlaSil
  10. iyi günler Öğretmenim;
    Bi çocuk varmış annesi oğlum gel babana tarlaya yemek götür tamam anne demiş.yemeği almış tarlaya gitmiş babasına bağırmış baba ne tarafa geliyim demiş. babası sağdan gel demiş çocukta ekmeğin sağ tarafını yemiş.tekrar sormuş ne tarafa geliyim babası soldan gel demiş çocuk ekmeğin solunuda yemiş ve babasının yanına varmış, babası oğlum ekmek nerde demiş oğlu baba ben ekmeğin sağını solunu yedim ekmek kalmadı demiş.

    YanıtlaSil
  11. SABUN
    Bir gün Hoca ile karısı,göle çamaşır yıkamaya giderler.Çamaşırları ıslatırlar.Tam sabunlayacakları sırada bir karga,gelip sabunu almasıyla havalanması bir olur.Kadıncağız gözleri havada Hoca'ya seslenir
    -Yetiş Efendiii!Sabun gidiyor.
    Hoca, ne yapsın.Kanatlanıp uçacak değil ya karganın ardından.
    -Aldırma hatun,der.Varsın alsın.Belki onun üstü başı bizimkinden daha kirlidir.

    YanıtlaSil
  12. Nasıl Bir Kedi
    Öğretmen öğrencisine sorar: Bir kedi bir kedi daha kaç kedi eder? İki kedi eder öğretmenim. Peki bir solucan,bir kuş,bir kedi kaç hayvan eder? Bir kedi eder öğretmenim. Nasıl bir kedi eder? Kuş,solucanı yer,kedi de kuşu yeyince bir kedi kalmazmı öğretmenim?

    YanıtlaSil
  13. PAZARLIK
    Yıl sonu yaklaşıyordu.
    Babam:
    -Sınıfını geçersen sana bisiklet alacağım dedi.
    Ben de öğretmenime gittim,dedim ki:
    -Eğer sınıfımı geçersem,sizi bisikletime bindireceğim.

    YanıtlaSil
  14. NASREDDİN HOCA
    Arkadaşı:Hocam,şimdi bir ayı gelse ne yaparsın ?
    Nasreddin Hoca:Hemen yerden iki taş alır,bunlarla kendimi savunurum.
    Arkadaşı:Diyelimki taş yok,o zaman ne yapacaksın?
    Nasreddi Hoca:O zaman tabana kuvvet kaçarım.
    Arkadaşı:Ayı senden hızlı koşar ve seni yakalarsa o zaman
    ne yapacaksın?
    Nasreddin Hoca:Hemen bir ağaca çıkarım.
    Arkadaşı:Pekiii..ayı da ağaca çıkar.O zaman ne yapacaksın?!!!
    Nasreddin Hoca:Kardeşim sen ne biçim adamsın yaa..
    Söylesene;sen benden yana mısın yoksa ayıdan
    yana mı?!

    YanıtlaSil
  15. PARALAR BENİM Mİ
    Temel banka soymaktan yargılanıyormuş.
    Son celsede kararı okumuş Temelin suçsuz olduğunun anlaşıldığını,tahliyesine karar verildiğini açıklamış.Temel sevinçten ayağa fırlamış.Uy cözünü sevdiğumi haçim beyi,yani şimdu bu paralar benim oldu degil mu.

    YanıtlaSil
  16. İyi günler öğretmenim. Babası oğluna çok kızıyormuş. Atatütk senin yaşındayken okullar kazandı.Sen hiç birşey olamadın.Oğlu çok sinirlenmiş, babasına demişki;Babacığım Atatürk senin yaşında da cumhur başkanı oldu,demiş. :)

    YanıtlaSil
  17. YA TUTARSA
    Nasredin hoca bir gün eline bir tas yoğurt alarak göl kıyısına gitmiş. kaşık kaşık yoğurta atarak , gölü mayalıyormuş. ordan geçen adamın biri sormuş.
    -Hocam ne yapıyorsun?Diye sormuş.
    -Hoca göle maya çalıyorum, demiş.
    -Göl maya tutar mı hiç?
    -Hoca ya tutarsa demiş.

    YanıtlaSil
  18. YEMİN EDİYORUM Kİ GÖRMEDİM...
    Bir adamın oğlu kaybolmuş. Yolda giderken bir adama sormuş:
    Benim bir oğlum kayboldu,Onu gördün mü?
    Adam;
    1.dünya değil,2.dünya değil,3.dünyanın,1.savaşı değil, 2. savaşı değil, 3. savaşının 1. mahallesi değil 2. mahallesi değil 3. mahallesinin, 1. sokağı değil, 2. sokağı değil, 3.sokağının, 1. apartmanı değil 2. apartmanı değil 3. apartmanının, 1. dairesi değil, 2. dairesi değil, 3. dairesinin, 1. kapısında değil, 2. kapısında değil, 3. kapısında YEMİN EDİYORUM Kİ oğlunu görmedim.

    YanıtlaSil
  19. MOR CANAVAR
    Bir gün Temel,İngiliz,Fransız ve Yunan uçakla otele gitmişler.İnince İngiliz Temel'e ''Ben bir mor gözüm'' demiş.Temel korkup kaçmış.Yunan Fransıza ''Ben bir mor gözüm'' demiş.Fransız korkup kaçmış.Temel Yunana ''Ben bir mor gözüm''demiş.Yunan Temel'e ''Gel öbür gözünüde ben morartıyım''demiş.

    YanıtlaSil