12 Mart 2010 Cuma

YARDIMLAŞMA

12-19 MART 2010

Değerli Öğrencilerim,
Bu haftaki konumuz yardımlaşma ile ilgili. Sizlerden bu zamana kadar yapmış olduğunuz bir iyiliği anlatmanızı ve bu iyilik karşısında neler hissettiğinizi yansıtmanızı istiyorum. Anlatımlarınızı lütfen yazım kuralı ve noktalama işaretlerine uyarak yazmayı unutmayınız. Bloga göndermeden önce yazdıklarınızı bir kez okuyunuz. BAŞARILAR

Süleyman AYAZ
2-A Sınıfı Öğretmeni

16 yorum:

  1. Günaydın öğretmenim.Benim bir zaman canım çok sıkılmıştı oysa canım dışarıya çıkıp gezmekti.Annemden izin alıp dışarıya çıktım.Parka gidecektim.Yolu geçmek zorundaydım.Yoldan geçerken bir yaşlı nine kördü ve yoldan geçemiyordu.Ama ben ona yoldan geçmesi için yardım ettim.Bana teşekkür etti.Yine dışarıda geziyordum.Bir nine alışverişten çıkıp evine gidiyordu.Poşetler ağır olduğu için taşıyamıyordu.Ben bazı poşetleri aldım ve evine kadar götürdüm.Bana teşekkür etti ve bana şeker verdi.Bir gün arkadaşımla geziyordum.İkimiz parka gidip oyun oynamaya karar verdik.Oyun oynarken arkadaşımın ayağı taşa takılıp düştü.Ben onu yerden kalkması için yardım ettim.Arkadaşım bu güzel davranışım için bana teşekkür etti.

    YanıtlaSil
  2. YARDIMLAŞMA :
    İyi günler Öğretmenim yardımlaşma çok güzel bir şey herkes birbirine yardım etmeli.ben köye gittiğim zaman mesela çapa yapanlara yardım ederim çapa yapmayı çok severim meyveleri toplarken yardım ederim.yaşlılara yoldan geçerken yardım ederim. ayrıca sınıfımızda derslerde bilemediğimiz şeyleri bir birimizle yardımlaşarak yapmalıyız ben yardım ettiğim zaman çok mutlu oluyorum. evdede anneme yardım ediyorum odamı toparlıyorum sofranın hazırlanmasına yardım ediyorum anneme yardım ettiğim için çok seviniyo annem bende çok mutlu oluyorum.herşeyi yardımlaşarak yapmalıyız. iyi günler öğretmenim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba öğretmenim,
    benim yiğenim bisikletimi görünce çok istemişti bende dayanamadım bisikletimi ona verdim artık içim rahatlamıştı,bir gün bahçemizin ön tarafında oynarken bir teyze elinde poşetlerle geldi bende ona kapıları açtım böylece rahatça evine gidebilmişti o zaman çok mutlu oldum,müsait olduğum zamanlarda anneme ev işlerinde yardım ediyorum annem mutlu oluyor ben de mutlu oluyordum,bazen kuşumuzu temizlerken yardım ediyorum onu temizlerken çok mutlu oluyorum.İyilik yapmak çok güzel bir duygu.İYİ TATİLLER

    YanıtlaSil
  4. Ben bir gün Nuran teyzemin gelininin ortanca oğlu Ahmet ile Nuran teyzeme iyilik olsun diye onun bulaşıklarını yıkadık. Nuran teyzem çok sevinmişti. (Yıl 2007, Ben birinci sınıfta iken.)
    Birde anneme yardım ediyorum. Mesela tozları ben alıyorum, annemden izin alıp evi süpürüyorum. Anneannemin bulaşık ve giysileri makineden çıkartıyorum.

    YanıtlaSil
  5. İyi akşamlar öğretmenim,benim arkadaşım vardı.Onların bisikleti yoktu,onun için çok ısrar etti,Bende verdim sürdü ama az sürmesini söyledim o arkadaşım'da az sürdü verdi.
    Ben anneme ev işlerinde yardım ediyorum,bazen ben evi süpürüyorum, parfümleri düzeltiyorum,kapıları siliyorum,annem yorulduğunda ona su götürüyorum.Bu yaptıklarım beni mutlu ediyor.
    YAZAN VE GÖNDEREN TARIK BUĞRA ŞEN!İYİ TATİLLER.

    YanıtlaSil
  6. İyi güler öğretmenim.Benim bisiletimin arkasında 1 çelikten koltuk vardı.
    Arkadaşım oraya oturmak istedi.Bende izin verdim ve bende seviçle sürmeye başladım.Ben hızlı gidice bağırıyordu.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba öğretmenim
    ben ve arkadaşım bahçede top oynarken bahçe kapısını kapattık.Yaşlı bir teyze oğluyla beraber geliyorlardı, biz hemen kapıyı açtık.Bize teşekkür ettiler.Bir yağmurlu bi günde Hatice dışarda düştü,ona şemsiyemi verdim.Bana teşkkür etti.

    YanıtlaSil
  8. Dün arkadaşımla bahçede oynuyorduk.Arkadaşım birden düştü.Ben onun kalkmasına yardım ettim.Arkadaşım bana teşekkür etti.
    Ben evde anneme de yardım ediyorum,mesala sofrayı hazırlarken tabakları sofraya yerleştiriyorum.
    Sabah kalkınca hemen ekmek almaya giderim.Böylece aileme yardım etmiş oluyorum.
    İnsanlara yardım edince çok mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil
  9. İyi günler öğretmenim. Bir gün kurban bayramında kurban kesildi. babaannem etleri dağıtmak için Arparslam ağabeyimle birlikte etleri dağıtmaya gittik. Biz babaannemize yardım ettikçede babaannem çok mutlu oluyordu.ben de yardım etmeyi seviyordum. Böylelikle ben babaanneme yardım etmiştim.

    YanıtlaSil
  10. İyi günler öğretmenim.Bir arkadaşım,yere düşünce onu yerden kaldırmıştım.Çok sevindim,mutlu oldum.Herkesin birbirlerine yardım etmesi çok güzeldir.İyi akşamlar öğretmenim.

    YanıtlaSil
  11. İyi akşamlar öğretmenim.Benim canım cok sıkılmıştı annemden izin alıp dışarıya çıktım binamızda oturan yaslı bir amca vardı
    alışveriş yapmış ben elindeki poşetleri alıp evine kadar cıkarttım ve amca bana şeker verdi ve bana teşekkür etti bişey deyil dedim.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba öğretmenim. Yardım etmek güzeldir. Birbirimize yardım edersek iyilik yapmış oluruz. Siz bir kere resim dersinde yardımlaşma ile ilgili bir resim yapmamızı istemiştiniz. Ben şöyle bir resim yapmıştım.Orada bir çocuk düşmüştü.İki çocuk onu yerden kaldırıp ona yardım ediyorlardı. Ben de böyle bir olay yaşamıştım. Çok güzel bir gündü arkadaşlarımla oyun oynu yorduk. Bir havuz vardı oradan atlıyorduk sıra bendeydi tam atlamıştım ki bir cam elime battı elim fena halde kanıyordu. Arkadaşlarım beni gördü ve bana yardım ettiler. Hemen eve gittik babam elime yara bandı yapıştırdı. Bana yardım etmiş oldular. Ben ve arkadaşım oyun oynarken bir teyze pazardan geliyordu elinde birsürü poşet vardı ben ve arkadaşım ona yardım ettik. Bize teşekkür etti.yardımı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  13. İyi günler öğretmenim...biz her yıl dedeme yardım etmek için Oğuzlar'a ceviz toplamaya gideriz.Dedem bizi görünce çok sevinir biz de ona yardımcı olduğumuz için çok seviniriz.Orada bana da düşen görevler var.mesela,susayanlara su götürürüm.anneme yardım ederim yemekte ve bulaşıkta gibi.bir de fakirlere yardım ederiz.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili öğretmenim, İyilik yapmak çok güzel bir duygudur.Bizim evde bir kedimiz var. Mama ister, su ister, veririm çok sevinir, ben de çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  15. İyi akşamlar,ben bir keresinde yaşlı teyzeyi karşıdan karşıya geçirdim ve çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  16. Babaanneme arabaya binerken yardım ettim. Çokkkkkkkkkkk mutlu oldum.Yardımlaşmanın çokkkkkkk güzel bir şey olduğunu anladım.İYİ GECELER ÖĞRETMENİM.

    YanıtlaSil