3 Aralık 2010 Cuma

MASAL YAZABİLİYORUM

03-10 ARALIK
Değerli Öğrencilerim,

Bu hafta sizlerden, hafta içinde öğrendiğimiz eskimo, ziyafet, doruk ve ilişmek kelimelerini kullanarak bir hayal ürünü olabilecek nitelikleri içeren bir masal yazmanızı istiyorum. Yazılarınızda yazım ve noktalama işaretlerine lütfen dikkat ediniz!

BAŞARILAR

Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni

25 yorum:

  1. ESKİMO'NUN MACERASI
    İspanya'nın soğuk şehirlerinden Barselona 'da
    bir Eskimo yaşarmış. Ama bu Eskimo uzaydaki bütün her şeyi ve bütün varlıkları merak ediyormuş. Uzaya gitmek için herkese zarar veriyormuş. Günlerden birinde uzaya gidebilmiş. Her şeyi görebilirse akşamki misafirlerine ziyafet yapacakmış. Gözü sadece insanın sığabileceği üç taşa ilişmiş. Hepsinin doruğuna çıkmış. Birincisinde dürüstlük,ikincisinde saygı ve üçüncüsünde de aslan ve yavruları Eskimoyu yemiş. Eskimo o günden sonra uzaya gitmemiş.

    YanıtlaSil
  2. ESKİMO
    İngiltere'nin soğuk şehirlerinden Londra'da taaa tepenin doruğunda bir Eskimo yaşarmış.Bu Eskimo kötü kalpli ve herkese zarar veren biriymiş.Hiç arkadaşı yokmuş.Günlerden birinde bir kişi bu Eskimo ile arkadaş olmaya karar vermiş.Eskimo bu teklifi kabul etmiş.Adam Eskimoyu evine ziyafete çağırmış.Eskimo kabul etmiş ve eve giri girmez ilk yemekler gözüne ilişmiş.Yemiş içmişler ve çok iyi arkadaş olmuşlar.

    YanıtlaSil
  3. ESKİMOLAR
    Bir gün bir eskimo varmış.Bu Eskimo genç biriymiş ve bu Eskimo hayal kurmaya çok mereklıymış ve bir gün uykusuna daldığında onun rüyasında onu bir sürü Eskimo arkadaşı olmuş ve Eskimo arkadaşları ile ziyafet yapıyorlarmış.Ziyafetleri bitince bunlar dağın dorukuna çıkmış ve doruktan aşağıya doğru uzanan büyük bir kaydırak yapmışlar.Ve oradan aşağı kayarken kaydırakın kulplarına sıkıca ilişmişler.VE SON
    İYİ GÜNLER ÖĞRETMENİM

    YanıtlaSil
  4. Balıkadam Olamayanlar

    Bir varmış bir yokmuş
    Balıklar mutlu iken,
    Eskimolar balık değilken

    MÖ 100 yılında bir eskimo kabilesi yaşarmış. Hergün balık tutmaya giderlermiş.
    Birgün Birinin gözü balıklara ilişmiş.
    - Hey ben neden balıkadam olamıyorum. Belkide balıklar beni sevmiyorlardır. Onlara sevdirmeliyim kendimi diyerek dağ doruğuna çıkmış. Başlamış şarkıya:
    Balıklar siz adam ben balık olayım,
    Denizdeki zifatleri paylaşalım. Ama hiç bir balıklar umursamamış ve duyamamış. Nasıl duysunlar ki. Balıklar deniz altında, eskimo dağ doruğunda. En sonunda eskimo vaz geçmiş.

    Yazar Ahmet E. Durmuşbaş
    Okul no: 49
    Sınıf: 3/A

    YanıtlaSil
  5. ESKİMO ÇIĞI NASIL BAŞLATTI İzlanda'nın soğuk köylerinden birinde bir eskima varmış bu eskimo hep DORUĞA çıkmak istermiş.Arkadaşlarına söyledi gelin arkadaş şu dorukta bir ziyafet yapalım!doruktada çok kar vardı.sonra bi eskimo hapşurdu hapşuuuuuuuuuuuu çığ başladı.Herkes oturdu ve doruktan kaymaya başladı.Herkes buzdan yaptığı kaleye girdiler ve orda balık yağı ile iliştiler

    YanıtlaSil
  6. KUTUPLARIN KRALI
    ESKİMO
    Bir varmış, Bir yokmuş,
    Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde iken
    Kutupların doruğunda yaşayan bir Eskimo varmış. Bu Eskimo, hep kutuplarda yalnız yaşadığı için ona “Kutupların Kralı” denirmiş. Bir gün bir adam onu akşam evine ziyafete çağırmış:
    “-Ey Kutupların Kralı, hiç kimsenin yüzüne bile bakmazsın. Bu durumdan sıkıldığını da bilirim. Bak sana ne diyeceğim, yalnız kalma, bu akşam bize ziyafete gel. Hem arkadaş oluruz,”demiş.
    Akşam olunca Eskimo düşünmüş ve adamın evine gitmeye karar vermiş. Adam Eskimo’yu hoşgörü ile karşılamış. Eskimo, evin ziyafetini lezzetli bulmuş. Adam da çok iyiymiş. Adamla tanışmışlar ve birbirlerine ilişmişler.

    YanıtlaSil
  7. ESKİMO VE ARKADAŞLIĞI
    BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ KUTUPLARDA KÜÇÜK BİR PENGUEN YAŞIYORMUŞ.PENGUEN'İN HİÇ ARKADAŞI YOKMUŞ.PENGUEN'İN CANI ÇOK SIKILIYORMUŞ.BİRGÜN KENDİSİNE GÜZEL BİR ZİYAFET HAZIRLAMAYI DÜŞÜNMÜŞ.KISA BİR SÜRE SONRA KUTUPLARIN DORUKLARINDAN BİR ESKİMO GELMİŞ.PENGUEN KENDİSİNE HAZIRLADIĞI ZİYAFETİ YEMEK İÇİN OTURMUŞ.BUNU GÖREN ESKİMO MERHABA TANIŞABİLİRMİYİZ BEN ESKİMO DEMİŞ.PENGUEN ELLBETTE TANIŞABİLİRİZ DEMİŞ VE ESKİMO'YU ZİYAFETİNE DAVET ETMİŞ.BİRLİKTE YİYECEKLERİNİ YEMİŞLER,EĞLENMİŞLER,ARKADAŞ OLUP BİRBİRLERİNE İLİŞMİŞLER.

    YanıtlaSil
  8. DİYER ARKADAŞLARIMINDA YAZMASINI İSTİYORUM

    YanıtlaSil
  9. ESKİMO VE ARKADAŞLARI
    ESKİMO VE ARKADAŞLARI GEZERKEN,BİRİNDEN BİRHABER ALMIŞLAR.BİR ARKADAŞI HASTALANMIŞ.ESKİMO VE ARKADAŞLARI HASTALANAN ARKADAŞININ ZİRVEDEKİ EVİNE GİTMİŞLER.ARKADAŞINI GÖRMÜŞLER HASTALANANARKADAŞLARININ BAŞ YARDIMCISI KONUŞAN KUTUP AYISI ONLARA GÜZEL BİR ZİYAFET ÇEKTİRİYOMUŞ.HASTA ARKADAŞI O KADAR KÖTÜ HASTALANMIŞ Kİ YATAĞIN DORUĞUNDA DURUYOR GİBİYMİŞ.ESKİMO SANA YARDIM EDECEĞİZ DİYİP GİTMİŞ.HASTA ARKADAŞINA HEMEN DOKTOR HEMŞİRE BULMAYA ÇALIŞMIŞ.ARADAN KOCAMAN BİR HAFTA GEÇİNCE BİRİ BULMUŞ.ARKADAŞINININ EVİNE DOKTOR İLE HEMŞİREYİ ALIP GETİRMİŞLER.PENGUEN HEMŞİRE VE DOKTOR KUTUPAYISI HEMEN ESKİMONUN ARKADAŞI MUANE ETMİŞLER DEMİŞLERKİ.GÖKKUŞAĞININ ÜSTÜNDEN GEÇMESİ GEREK DEMİŞ.ESKİMOAMA GÖKKUŞAĞININ ALTINDAN GEÇEMEYİZKİ DEDİ.HEMŞİRE GEÇMEZSE ÖMRÜN SONUNA KADAR BÖYLE KALIR DİYİP GİTMİŞLER BİRGÜN GÖKKUŞAĞI ÇIKMIŞ.HEMEN İŞE KOYULMUŞLAR. TAM ORTASINDAYKEN DÜNYANIN BAŞKABİ UCUNA GİTMİŞLER. ORDA HİÇ BUZ YOKMUŞ.İNSANLAR ESSKİMO VE ARDAŞLARINA HEP DALGA GEÇMİŞLER.HASTA ARKADAŞI BİRRAZ İYİ OLMUŞ.SONRA EVE IŞINLAŞMIŞLAR.MUTLULUKTAN HEP BERABER İLİŞMİŞLER

    YanıtlaSil
  10. İyi günler öğretmenim.
    ESKİMO VE ARKADAŞLARI
    Bir gün Eskimo dışarıda gezerken,bir arkadaşından bir haber almış.
    -Arkadaşımız hasta hemen gelmen lazım demiş.
    Hemen arkadaşlarının yanına gitmişler.Eskimo arkadaşına sormuş.
    -Neyin var senin arkadaşım?
    -Midem bulanıyor, başım ağrıyor ve karnım ağrıyor.Aradan haftalar geçmiş ve Eskimonun bulduğu doktor ve hemşire sayesinde Eskimo'nun arkadaşı iyileşmiş.Sonrada kutup ayısı onlara güzel bir ziyafet çekmiş.Hep birlikte zirveye tırmanmışlar. Eskimonun gözüne zirveye tırmanırken güzel bir çiçek ilişmiş.Onu arkadaşına hediye etmiş.Hep birlikte zirveden inip evlerine gitmişler.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Ziyafet
    Eskimolar birgün çok acıkmışlar.İçlerinden biri balık tutalım demiş.Hepside olur deyip yola çıkmışlar.Birde ne görsünler!!! Gölet yok.Eskimo: 'Göleti çalmışlar.'Eskimolardan biri: 'Gölet orda dağın tepesinde!' Eskimolar koşa koşa gitmişler dağın doruğuna. Göleti zor da olsa yakalamışlar. Olması gereken yere getirmişler. Daha sonra göletten balık tutup kendilerine güzel bir ziyafet çekmişler. Bütün eskimolar masanın etrafında duran sandalyelere ilişmiş ve yemeğin sonuna kadar sohbet etmişler.


    SENANUR ÖZSEÇER

    YanıtlaSil
  14. ZİRVEYE ÇIKTIM Bir varmış bir yokmuş küçük bir eskimo yaşarmış o eskimo hep bir dağa çıkmak istiyormüş ama daha küçük olduğu için babası izin vermiyomuş babası dermişki zamanı gelince ama eskikimo hala inat ediyomuş çok zamam geçmiş ve büyümüş babası artık dağa çıka bilirsin demieş ve dağa çıkmış ve sonunda hayellri gerçek olmuş

    YanıtlaSil
  15. ZİYAFET
    ESKİMO BİR GÜN ŞENLİK YAPMAK İSTEMİŞ.HEMEN DORUKTAKİ ARKADAŞLARINI ÇAĞIRMIŞ.HEMEN İŞE KOYULMUŞLAR.KOCAMAN BİR BAYRAK AÇMIŞLAR. HERKES ORAYA TOPLANIP İLİŞMİŞ,40GÜN 40 GECEYİ EĞLENEREK GEÇİRMİŞLER.

    YanıtlaSil
  16. ARKADAŞLARIMIN YORUMUNU BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Eskimoları Ziyaret.
    Cuma günü ailemle Kutuba gitik.Eskimolar bizi orada karşıladılar.Bizi evlerine götürdüler.Akşam olunca bizim için ziyafet verdiler.Sabah olunca bizi dağın doruğuna götürdüler.Akşam olmuştu evimize gidiyorduk birden önümüze bir ayı çıktı.Çok korktuk ama ayı bizi bir şey yapmadı, ilişmedi.Evimize güvenlice gittik.Ve çok mutluyduk.

    YanıtlaSil
  19. ESKİMOLAR
    Bir varmış bir yokmuş.Bir gün eskimolar evlerinde ziyafet çekiyolarmış.Sonra doruktan kutup ayıları gelmiş.Eskimoların yemeğine ilişmişler.Eskimolar durumu fark edip ayıları kovalamışlar.

    YanıtlaSil
  20. İyisabahlaröğretmenim ESKİMOLARINHAYALİ Bir zamanlar bir Eskimo varmış. Bir gün doruğa çıkmış.Dorukta kar varmış.Kara ilişmiş.Aklına ziyafet gelmiş.Hemen evine dönmüş.Yemeyini yemiş.Sonra aklına bir fikir gelmiş.Şu Güneşi yakalasamda ısınsak diye düşünmüş.Hemen yola koyulmuş.Yakalamaya çalışmış.Ama yakalayamamış. Tekrar iyi sabahlar öğretmenim ve arkadaşlarım.

    YanıtlaSil
  21. İyi akşamlar öğretmenim.
    Benim hikayemin adı ziyafet.

    ZİYAFET

    Bir gün ailemle Eskimoların yanına gitmiştik.Bir Eskimonun evine gittik.Akşam yemeği zamanı geldi.Sofraya oturduk.Birde baktık ki sofra da müthiş yemekler var.Hatta Krallardan hatta Padişahların sofralarından
    bile, daha harikaydı.Ailemizi müthiş bir ziyafet bekliyordu.


    Yazar:Elif Enfal ÖZEREN
    Okul:Mustafa Kemal Yatılı İlk Öğretim Okulu
    Sınıf:3/A
    No:154

    YanıtlaSil
  22. Tekrar iyi akşamlar.Diğer arkadaşlarımın yazmasını mutlulukla bekliyorummmmmmmmmmmm!!!!!!

    YanıtlaSil
  23. ESKİMO VE ARKADAŞLARI
    İzlanda'nın bir köyünde eskimolar yaşarmış. Bir gün eskimolardan biri hastalanmış.Diğerleri onun hasta olduğunu unutmuşlar.Sonra akıllarına dağın zirvesine çıkmak gelmiş ve yola koyulmuşlar.Yolda yürürken arkadaşlarının hasta olduğunu hatırlamışlar.Geri dönerken acıkmışlar bir çeşme kenarında mola verip yanlarında getirdikleri yiyeceklerden kendilerine bir ziyafet çekmeyi düşünmüşler.Yemeklerini yemişler ve arkaşlarının yanına dönmüşler ama geç kalmışlar çünkü arkadaşları uyuyakalmış.Yerde bir not gözlerine ilişmiş.Bu notta şu yazılıymış:Sevgili arkadaşlarım beni bırakıp gezmeye gittiğiniz için çok üzüldü.Yalnız kalmaktan kortuğum için uyku ilacı içiyorum.Beni affedin...
    Bu notu okuyunca hemen doktor çağırmışlar.neyseki geç kalınmamış arkadaşlarının hayatını kurtulmuş.Bunun üzerine köylüler çok sevinmiş.Arkadaşları yiyip içip eğlenmiler mutlu bir hayat sürmüşler.

    YanıtlaSil
  24. İyi günler öğretmenim;
    Eskimolar balık avlamaya gitmiş. Balık yakalayıp arkadalarımla ziyafet yapalım ne güzel olur diye düşünmüş.Balık yakalarken yanına bir penguen ilişmiş.eskimo penguenle oyun oynamaya başlamış.Sonra kaybolmuş.Arkadaşlarıonu aramaya başlamış, dağın doruğuna kadar bakmışlar ama bulamamışlar.eskimo arkadaşı penguenle uyuya kalmış, uyanınca arkadaşlarının yanına gelmiş.

    YanıtlaSil