10 Aralık 2009 Perşembe

SAĞLIKLI OLMAK

11-18 Aralık

Nasıl sağlıklı olabiliriz? Lütfen duygularınızı paylaşınız.

Süleyman AYAZ
2-A Sınıfı Öğretmeni

15 yorum:

  1. İyi günler öğretmenim.Bol bol su içerek,sağlıklı yiyecekleri yiyerek,aşı olarak,yemekten sonra ve önce ellerimizi yıkayarak ve mevsimine göre taze sebze ve meyve yiyerek öğretmenim.

    YanıtlaSil
  2. İyi günler öğretmenim.Cips,kola,hamurger ve bunun gibi birşeyler yersek salıklı olamayız.Ama pilav,nohut,fasülye ve bunun gibi bişeyler yersek sağlıklı oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Meyve,sebze,et,süt,yumurta,kuru fasülye,nohut
    ve mercimek yemeli,bol su içmeliyiz.Abur cubur
    yememeliyiz.Aynı zamanda spor yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  4. İyi akşamlar öğretmenim.Sağlıklı olabilmek için,süt,et,yumurta,bal mevsimsel sebzeler.Meyveler yemeliyiz temiz olmalıyız.Havalar soğuyunca dışarı çıkmamalıyız,vaktimiz olduğu zaman spor yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  5. İyi günler öğretmenim.Sağlıklı olmak için spor yapmalıyız.Meyve yemeliyiz,sebze yemeliyiz,süt,yumurta yiyip içmeliyiz öğretmenim.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba öğretmenim. Sağlıklı olmak için bol bol su içmeliyiz. Abur cubur şeylerden asla yememeliyiz. Mutlaka taze sebze ve meyvelerden yemeliyiz. Eğer abur cubur şeyler çok yersek hasta oluruz, ateşimiz çıkabilir onun için onlardan yememeliyiz, hep taze olan meyve ve sebzelerden yemeliyiz. İYİ GÜNLER.

    YanıtlaSil
  7. Sağlığımız için bol bol su içmeliyiz. Cips, salam, sosis ve diğer abur cuburlardan yememeliyiz. Onun yerine soğan, balık ve sebzeler ve meyveler yemeliyiz ama taze yemeliyiz yoksa hastalanabiliriz. Bol bol ellerimizi yıkamalıyız. Her hastalandığımızda önce doktora ondan sonra tavsiyelerine bakmalıyız.

    YanıtlaSil
  8. Salıklı olmak için saglıklı beslenmeli ve spor yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  9. İyi günler öğretmenim. Sağlıklı olmak için dengeli beslenmeliyiz. Sağlıklı olmayan yiyecekleri yememeliyiz. Her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmeliyiz. Mesela benim babam kışın domates ve salatalık almaz.
    Sağlıklı olmayan yiyeceklerc cips,hamburger,kola,salam ve sosis gibi yiyecekler yememeliyiz. Sigara içmemeliyiz,içenleri uyarmalıyız. En önmliside spor yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  10. İyi günler öğretmenim, bence cipsi kola yememeliyiz içmemeliyiz onun için çok beslenmeliyiz. dengeli beslenmeliyiz ve spor yapmalıyız.Et sebze yemeliyiz.

    YanıtlaSil
  11. İyi günler öğretmenim,cips,kola çok zararlıdır.Salığımız bizim için çok önemlidir.Sağlımızı korumak istiyorsak bol bol su ve mevsime uygun sebzeler ve meyve yemeliyi
    z.Spor yapmalıyız.Sağlıklı olmak önemlidir.

    YanıtlaSil
  12. sağlıklı olmak için zararlı yiyecekler yememeliyiz.spor yapmalıyız.Temizliğe dikkat etmeliyiz.Dişlerimizi her gün fırçalamalı ve ellerimizi de sık sık sabunla yıkamalıyız.terliyken soğuk su içmemeliyiz.

    YanıtlaSil
  13. İyi akşamlar öğretmenim.Sağlıklı olabilmek için zararlı şeylerden yememeliyiz ve içmemeliyiz.Dışarıda açıkta satılan yiyeceklerden almamalıyız.Bol bol sebze ve meyve tüketmeliyiz.

    YanıtlaSil
  14. Cips,kola,çikolata gibi yiyecekler yememeliyiz.Peynir,zeytin,bal gibi yiyecekler yeyip sağlıklı olmalıyız. Ayıca spor yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  15. sağlık çok önemli sağlıklı olmak için düzenli beslenmeliyiz sağlğımıza çok dikkat etmeliyiz hasta olmak çok zor bişey Allah kimseye hastalık vermesin onun içinde çok dikkatli beslenmeli yiz.

    YanıtlaSil