10 Ocak 2011 Pazartesi

HAYAL GÜCÜMÜ KULLANIYORUM




14-21 OCAK 2011



Değerli Öğrencilerim,
Aşağıdaki masala başlık koyarak, hayal gücünüzü kullanmanızı ve masalı tamamlamanızı istiyorum. Lütfen yazım kurallarına uymayı ihmal etmeyiniz! BAŞARILAR.

Süleyman AYAZ/3-A Sınıfı Öğretmeni

..............................................................


Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

30 yorum:

  1. Yazın Gittiğini Nasıl Anlayamadık

    Güneş onlaran uzaklaşıyormuş. Ama insanlar bunun farkına varamıyormuş. Günler böyle geçmiş. Her gün hasta olup, yazlık meyve yemekten bıkıyorlarmış. Günün birinde profosör,Güneş'in yanlarından uzaklaştığının farkına varmış. Ama bu duruma inanmamış. Aslında araştırması doğru imiş. Artık herkes evdeymiş. Derin dondurucular her yeri sarmış. Ayaklarının altına buz yapıştırıyorlarmış. Aslında buzdan üşütüyorlarmış.
    Günün birinde derin dondurucular bozulmuş. Tamirci bakmış,sorunu bulamamış. Metoroloji günün birinde televizyonlara çıkmış:
    -Hava durumu şöyledir:
    -Bugün karlı, yarın yağmurlu. Yani size şunu söyleyeceğim. Dört mevsimimiz var. Onlar şunlardır. 1.mevsim:İlkbahar,2.mevsim:Yaz,3.mevsim:Sonbahar,4.mevsim:Kış
    İnsanların artık yüzü gülüyormuş. Çocuklar daha mutluymuş. Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  2. YAZ GİTTİ KIŞ GELDİ
    Kaf dağında hep yaz mevsimi varmış.İlkbaharı bilmiyorlarmış sonbaharıda ve kışıda sadece yaz mevsimini biliyorlarmı.Bir gün kar yamış insanlar şaşırmış birisi top yağıyor demiş biriside bayaz top yağıyor demiş ve tartışma bir çocuk gelmiş ve ne olduğunu söylemiş kar top savaşı yapmılar kardan adam yapmışlar ve mutlu mutlu yaşamışlar

    YanıtlaSil
  3. KIŞ MEVSİMİ OLMAYAN ÜLKE
    Birdenbire kar yağmış.Ne olduğunu kimse bilmiyormuş.Biri gökten pamuk şeker yağıyor diyor, diğeri ise gökten pamuk yağıyor diyor.yağmur adlı bir kız oraya gelmiş.size o ne söyleyim mi? dedi. herkez evet dedi.kar yağıyor dedi herkez bunu nereden öğrendin dediler.Ben bunu keşfettim dedi Yağmur.Yağmur büyüdüğümde bilim kadını olmuş kimse Yağmur onları unutmamış onlar ise onu unutmamışlar.İnsanların artık yüzü gülüyormuş.Çocuklarda daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler

    YanıtlaSil
  4. KIŞ OLMAYAN ÜLKE
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış.Bu ülkede mevsim her zaman yazmış.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleleri yerlermiş.Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş.İnsanlar mutsuz oldukları için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş olmuş.O kadar ilginç bir şey olmuş ki, insanlar sevinçten havalara uçmuşlar.Çünkü: artık o ülke de kış yaşıyormuş.Anneler babalara, babalar annelere kar topu atıyormuş.Çocuklar kardan adam yapıyorlarmış.Hatta yaşlı nineler, dedeler bile kar topu oynuyor, kardan adam yapıyormuş.Akşam olmuş.Zaman geçmiş.HÂl kimse eve gitmemiş.Sabah olmuş,tekrar akşam olmuş.Kimse eve gitmemiş.Okullar açılmış.Çocuklar okula gitmiyormuş.Öğretmenler ve müdürler de okula gitmiyormuş.O ülke de artık bütün mevsimler varmış.Yaz kış, sonbahar,ilkbahar.Çocuklar çok mutlu imiş.Kar oynayabiliyorlar ve yağmurda ıslanayormuşmış. Her mevsim her yıl yaşanıyormuş.İnsanların artık yüzü gülüyormuş.Çocuklar daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  5. Kar Yağıyor
    Ülkeye bir gün şaklaban gelmiş.Bu şaklaban o kadar komikmişki herkes katıla katıla gülüyormuş.Bazıları yere yatıp,bazılarıda oturarak gülüyormuş.Sonra dışarıya bakmışlar ki kar yağıyormuş herkes çok şaşırmış bazıların hiç kışlık elbisesi yokmuş.Çünkü:hep orası yaz mevsimi olduğu için hep yazlık elbiseler aldıkları için çok üşüyorlarmış.Bazılarıda dışardan karı seyrediyormuş.Çocuklarda kardan adam yapıyorlarmış.İnsanların artık yüzü gülüyormuş.Çocuklar daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  6. GARİP BİR GÜN
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.Ülkeye bir şaklaban gelmiş.Bu şaklaban o kadar komiklik yapmışki sürekli bu ülkede gülüyormuş.Bazıları yerde bazılarıda oturarak gülüyormuş.sonra kar yağmaya başlamış.çocukların neşesi 0/0 100 olmuş.Bir çocuk gülmekten yere yatmış. Bazıları çay içerek karı seyretmiş.BÖYLECE YAŞAMIŞLAR.
    SON

    YanıtlaSil
  7. Mevsimler
    Güneş batmış ve beyaz bulut yerine gri bulut inmişti.Yağmur yağmaya başlamıştı.Çocuklar ıslanmış.Evlerin çatılarının altına çocuklar saklanmış.Kış mevsimi,ilkbahar,yaz bunların çoğu bir mevsim diye bilirlermiş artık dört mevsim olduğunu öğrenmişler.Gine kış gelip çatmış kar 60 cm olmuş.Çocuklar kardan adam yapmak için topaklar yapmış.Arada sırada kardan adam yapmaları yerine kar topu yapmışlar.Ve yaz gelmiş.Ve çocuklar yazın sıkıcı olduğunu anlamışlar.

    YanıtlaSil
  8. Herkezin yorumunu bekleme dileğiyle...

    YanıtlaSil
  9. Yaz mevsimi olan ülke

    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsan hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş. Birisi Türkiye’ye gitmiş. O zamanlar İstanbul’da kış mevsimi yaşanıyormuş. Bir Türk:
    Bu ne kıyafet? Diye sormuş.
    Gelen:
    Ülkemizde böyle giyiniyorlar.
    İstanbullu:
    Burası kış mevsimi yaşıyor.
    Gelen:
    Biz hep böyle giyeriz.
    İstanbullu:
    Bizim buraya taşının.
    Gelen:
    Tamam.
    Oraya taşınan herkes sevinmişler.insanlar artık yüzü gülüyormuş.Çocuklar daha mutluymuş.böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  10. HER MESİM BAŞKADIR
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülkae varnış.Bu ülkede mevsim her zaman yazmış.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer,hep yaz meyveleri yerlermiş.Bu durum o ülkede yaşayan insanları çok üzermiş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.Günlerden birgün çok ama çok garip birşey olmuş.Kış gelmiş ve herkes üşümüş.Bunu gören insanlar çok sevinmişler.kar yağmaya bağlamış.herkes mutluluktan zıplamış.Bu kış bir ay sürmiş.Ama bu kış 1 ay sonra bitmiş.Sonrayazmış,birde ne görsünler artık her mevsim geliyormuş.Bütün insanlar buna çok sevinmiş.Artık:Yaz,kış,sonbahar,ilkbahar geliyormuş.Bunun için herkes kış gelince karın üstüne yatıp kendi gölgelerni çıkartıyorlarmış.Sonbahar gelince herkes şemseiyelerini açıyormuş.İLkbahar gelince insanlar çimenlere yatıpo kitap okuyomuş.yaz gelince denize gidip yüzüyorlarmış.her mevsim 3 ay sürüyormuş.insanların artık yüzü gülüyormuş.çocukalr daha mutluymuş.böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  11. AH BİR KIŞ GELSE
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış.Bu ülkede mevsim her zaman yazmış.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer , hep yaz meyveleri yerlermiş.Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş.Adamım biri dua etmiş.Ama bu sefer kış gelmiş gelmesinede yaz kayıp olmuş.Ülkenin bütün bilginleri bir toplantı yapmaya karar vermiş.Anlamışlarki dua yanlış.Adam şöyle dua etmiş:Yarabbim bize beyaz örtüyü , kışın güzelliklerini göster.Ah bir kış gelsinde karı görelim "
    demiş
    Aslında şöyle dua etmeliymiş:Allah'ım bize dört mevsim yaşat.Her mevsimin güzelliği , meyvelerin tadını göster."
    Sonra bilginler bütün halkı toplayıp , duayı düzeltmiş.Artık bu ülke dört mevsimi yaşıyormuş.
    insanların artık yüzü gülüyormuş. Çocuklar daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  12. Diğer arkadaşlarımın yazmasını istiyorum.:)

    YanıtlaSil
  13. KAR TOPU
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş.Kış gelmiş.Hava çok soğukmuş.İnsanlar artık kış meyveleri yiyorlarmış.Kışlık giysiler giyiyormuş.Zaman zaman kar yağıyormuş.Kar yağınca çocuklar kar topu oynayıp kardan adam yapıyorlarmış.

    YanıtlaSil
  14. Mevsim Sorunu
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsan hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.

    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş.
    Havalar soğmuş.Yağmurla kar yağmış.Bir bilim
    adamı yaz ,sonbahar,kış,ilkbahar diye mevsimler
    olacağını tahmin etmiş.Kış gelmiş.Her taraf
    bembeyaz olmuş.Çocuklar eldivenlerini takıp ,
    kar savaşı yapmışlar.İlkbahar gelmiş.Çiçekler
    açmış,ağaçlar arkadaşlarına kavuşmuş.Çocuklar
    çimenlerde yuvarlanıyormuşlar,diğerleride
    göle taş atıp,sektiriyorlarmış.Yaz gelmiş.
    Yine diğer mevsimleri görmiyceğiz diye çok
    korkmuşlar.Denizde yüzmüşler.Bilim adamı
    diğer mevsimleri göreceğiz demiş.Çok sevinmişler.Kış gelmiş.Herkes kartopu oynuyormış.Artık sevgi,saygı içinde yaşıyorlarmış.Artık mutlu olmuşlar.İnsanların
    artık yüzü gülüyormuş.Çocuklar daha mutluymuş
    Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  15. MERHABA ÖĞRETMANİM;
    YAZ MEVSİMİNE ÇARE BULUNDU
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış.Bu ülkede mevsim her zaman yazmış.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer,hep yazlık meyveleri yerlermiş.Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip birşey olmuş.Birden bir fırtına kopmuş.İnsanlar üzerinde yazlık elbiselerle çok üşümüşler ve evlerine çekilmişler.Terziler arytık yazlık elbise yerine kalın kazaklar, sıcak tutan pantolonlar, şapkalar, etekler, kabanlar ve ayakkabılar icat etmişler.İnsanlar artık sıcacık elbiselerle giyiniyormuş.Bir gün bu soğuğun ardından yağmur yağmaya başlamış.İnsanlar ne yapacaklarını şaşırmışlar.Her gün yağmur yağıyormuş.Yine böyle yağmurlu bir gün başka ülkelerden gelen elinde şemsiyeyle bir adam belirmiş.Adam şemsiyesiyle yağmurda ıslanmıyormuş.Herkes adama şaşkın şaşkın bakakalmış.Adamda görülen şemsiye çoğaltılmaya başlamış.İnsanlar artık yağmurda ıslanmıyormuş.Bir yıl geçtikten sonra kış mevsimi gelmiş.İnsanlar rahatmış.Bu mevsimde de yağmur yerine kar yağıyormuş.Günlerden bir gün çocuklar karla oynanabilineceğini düşünmüşler ve karla oynamaya başlamışlar.Böylece dört mevsim birbirini takip etmiş.
    Fatma Zehra KIRAN..........

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. iyi akşamlar öğretmenim
    Doğuun gunun kutlu olsun.
    TUĞAF BİR GÜN
    Kaf dagının ardındakış mevsimi olmayan bir ülke varmış.Bu ülkede mevsim her zamanyazmı.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer,hep yaz meyvelri yerlermişler.Bu durum o ülkede yaşamayı çok üzermiş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.Günlerden bir gün çok ama çokgarip bir şey olmuş.Brdenbire kar yamaya başlamış yağmur yamış sanmışlar sonra evden çıkmamış lar bir çocuk cama dışarıya bakmış yağmurayu samış çocuklar çok sıkılmışlar bütün çocuklar aileler oyumuya karar mılar bütün aileler uyandığında cama bakmışlar yerlar ben beyaz mış çok şaşırmışlar hayat larında hiç kar ğürmemişler bir ailedışarıdışarı çıkmışlar çoküşümüşlersonra çok sık giyimişler çıkmışlar oyun oynamışlar eylemişler eylemişler sıkılmışlar kardan adam yap mışlar sonra artopu oynamışlar oynamışlar sonra Dünyanın en güzel gün olmuş sonra eve gitmişler insanların artık yüzü gülüyormuş çocuklar daka mutluymuş büylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  18. YAŞASIN KIŞ
    Kış günü ilk kez orada olmuş.Çocuklar garip bulmuşlar.Kar topu oynamışlar.Orada çok sevinçli gün yaşanmış.

    YanıtlaSil
  19. BİTMEYEN YAZ MEVSİMİ
    İnsanları güldürsün diye,bir payloço gelmiş.Herkes gülsün diye,payloço bir konser vermiş.Herkes gülmeye başlamışlar.Sonra evlerine gidip,uykuya dalmışlar.Sabah kalktıklarında oynamaya başlamışlar ve çok mutlu olmuşlar.Sonra payloço gitmiş.Çocuklarda evlerine gitmişler,uyumuşlar.Sabah olmuş.Çocuklar dondurma yemişler ve eve gidip uykuya dalmışlar

    YanıtlaSil
  20. MEVSİMLER

    Birden hava soğumuş.Herkes üşümeye başlamış.Ama herkes çok sevinmiş.Ardından kar yağmaya başlamış.Herkes evlerine girmiş.Ama hala birbirlerine acaba gökten pamuk mu yağıyor demişler.Kar dinmiş.Her taraf beyaza bürünmüş.Çocuklar kar topu oynamışlar ve kardan adam yapmışlar, herkes çok sevinmiş.Sonra o ülkede dört mevsim de yaşanmaya başlanmış ve hayat normale dönmüş.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Kaf Dağın Düşen Kar
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış. Bu ülkede mevsim her zaman yazmış. İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer, hep yaz meyveleri yerlermiş. Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş. İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.
    Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş. Kaf dağına kar yağıyormuş. Teker teker kar taneleri düşüyormuş. Kar taneleri su olup akıyormuş. Herkes dağa çıkmak istemişler. Çoğu kişi donuyor, çoğu heyecandan bayılıyor, çoğu tutunamayıp düşüyormuş. Kimi ise karların altına gömülüyormuş. Oraya giden elli milyon insandan kırkı doruğa varmış. Karın eğelenceli geçmesi için bir bilim adamı gökyüzünü değiştiren bir icat yapmış. Adına da "hicroyüzü" demiş. Böylece karın kontrolü bir anda kumandaya düşmüş. Artık ülke bembeyaza bürünmüş. Kar yağarken çocuklar kara agabuga diyorlarmış bilmeden. Kara el sürüyor, yumruk atıyormuşlar. Kar çocuklara alev çorbası içiriyormuş.
    İnsanların artık yüzü gülüyormuş. Çocuklar daha mutluymuş. Böylece yaşayıp gitmişler.

    " Ahmet Eren DURMUŞBAŞ"

    YanıtlaSil
  23. MELEĞİN İYİLİĞİ
    Bir melek gelmiş. Onlara: "Neden böyle üzgünsünüz?" demiş. Aralarından bir adam: "Hep yazı yaşıyoruz. Hep çok sıcak oluyor. Diğer mevsimlerden mahrumuz." demiş. Sinsi bir sinek meleği öldürmüş. Herkes meleğin yanına toplanmış. Melek son nefesini verirken şöyle demiş: "Ağrı Dağı'nın tepesine gidin. Bir kabın içine kar doldurun. Buraya gelin. Benim öldüğüm yere karları dökün. Kış mevsiminden mahrum kalmayacaksınız demiş." ve ölmüş. Aralarından bir adam seçmişler. Ağrı Dağı'na gitmek çok zormuş. Seçicekleri adam yiğit ve cesur olmalıymış. Adamı seçmişler. Adam gitmiş. Ağrı Dağı'nın tepesine çok zor çıkmış. Tepe çok rüzgarlıymış. Kabın içine karları doldurmuş fakat kap devrilmiş. Adam yeniden doldurmuş. Bu sefer kap devrilmemiş. Sağ salim ülkesine dönmüş. Meleğin öldüğü yere karları dökmüş. Döker dökmez karlar yağmış. Meleğe çok teşekkür etmişler. İnsanların artık yüzü gülüyorumuş. Çocuklar daha mutluymuş. Böyle yaşayıp gitmişler.


    Senanur ÖZSEÇER
    3/A - 767
    MK Yibo

    YanıtlaSil
  24. Bazı arkadaşlarımın yorumlarını okudum .Çok güzel düşünmüşsünüz.Çok beğendim.

    YanıtlaSil
  25. DÖRT MEVSİM BİRDEN
    Kaf dağının ardında kış mevsimi olmayan bir ülke varmış.Bu ülkede mevsim her zaman yazmış.İnsanlar hep yazlık kıyafetler giyer,hep yaz meyveleri yerlermiş.Bu durum o ülkede yaşayanları çok üzermiş.İnsanlar mutsuz olduğu için kimsenin yüzü gülmezmiş.Günlerden bir gün çok ama çok garip bir şey olmuş.Birden Güneş ortadan kaybolmuş.yavaş yavaş başlarına bütün yıl bekledikleri kar yağıyormuş,insanlar buna çok sevinmiş vebütün çocuklarkar topu yapıp birbirine atıyorlarmış.Kar tam bir hafta sürmüş ve birden yağmur yağmış ve insanlar dışarı bir adım bile atmamışlar ,yağmur en sonunda bitmiş.İnsanlar Güneşi özlemişlerdi ve birden kara bulutlar gitmiş.
    Önlerine Güneş gelmiş ve Güneş insanlar görmeden gülümşemiş çocuklarda Güneş'e sıcak Güneş diyolarmış,kara da beyaz örtü diyolarmış yağmura da su diyolarmış ve bir gün her yer çiçekle boğulmuş ve çocuklar çiçeklerin üstüne atlayip oynuyorlar artık mevsim sorunu yokmuş.
    İnsanların artık yüzü gülüyormuş.Çocuklar daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  26. YAZDAN KURTULDUK
    Yağmur yağmaya başlamış.İnsanlar şaşırmış.herkes bu habere sevinmiş.herkes bu mevsime sonbahar ismini vermiş.Birgün kar yağmış,ve insanlarda bu mesime kış adını vermiş.her yer yep yeşil olmuş insanlarda bu mevsıme ilkbahar adını vermişler.İnsanların yüzü gülüyormuş. çocuklar daha mutluymuş.Böylece yaşayıp gitmişler.

    YanıtlaSil
  27. Arkadaşlarımın yorum yazmasını istiyorum

    YanıtlaSil
  28. YAZ MEVSİMİNDEN KURTULDUK
    Bir gün yaz günü gidip kış günü gelmiş.Sonra kar yağmaya başlamış.herkez kargeldidiye altına şiyeçek miş.Türküyedeki herkez altına işemiş.

    YanıtlaSil
  29. YAZA ARTIK VEDA
    Bir gün kar yağmış.Çocukların artık neşesi 100'de 100'müş.Sonra biraz dinenmişler. Dinlendiklerinden sonra kar durmuş.Çocuklar kar oynayamamış ama yağmur yağmış.Çocuklar buna da sevinirken yağmur durmuş.Sonra çiçekler açmış ve artık 4 mevsiminde olduğunu anlamışlar.

    YanıtlaSil
  30. BİR KIŞ SABAHI
    Ve birden kar yağmış ve herkez sevinmiş. Herkez kar oynuyolarmış ve okadar mutluymuş=
    larki artık hep öyle kalmasını istemişler
    ve mutlu mesut yaşamışlar.

    YanıtlaSil