28 Ekim 2010 Perşembe

CUMHURİYET BAYRAMI



28 EKİM-5 KASIM


Değerli Öğrencilerim,

Bu hafta sizlerden Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi paylaşmalarınızı istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırken, televizyondan yada stadyumdan 29 Ekim kutlamalarını izlemişseniz, izlenimlerinizi de belirtebilirsiniz. BAŞARILAR

Süğleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni


22 Ekim 2010 Cuma

BULMACA ÇÖZÜYORUM


1. Sınıfta kitaplarımızın konulduğu yer.
2. Tahtaya yazı yazmaya yarayan beyaz yada renkli gereç.
3.Gece yada karanlıkta yararlandığımız eşya.
4.Zamanımızı gösteren araç.
5.Güneş ığının odamıza yada sınıfımıza girdiği yer.
6.Sınıfta üzerine yazı yazılan araç.
7.Yaptığımız etkinlikleri astığımız eşya.
8. CD gibi kaynakları çalıştıran araç.
9. Sınıfa girilen bölüm.
10.Üzerine defter, kitap gibi malzemeleri koyduğumuz araç.
22-29 EKİM
Değerli Öğrencilerim,
Bu hafta sizlerden yukarıdaki bulmacayı Hayat Bilgisi defterine çizmenizi ve defterinize cevaplandırmanızı istiyorum. Bulmaca ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi burada paylaşmanızı bekliyorum.Cevaplarını burada da yansıtabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin!
Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni

15 Ekim 2010 Cuma

MASALIN DEVAMINI YAZABİLİRİM!

15-22 EKİM
Değerli Öğrencilerim,
Bu hafta sizden verilen masalın devamını yazmanızı istiyorum. Öncelikle verilen bölümü çok iyi dikkatle bir kaç kez okuyunuz. Daha sonra tamamlayınız. Masala uygun başlık koyunuz. Kolay gelsin...

.................................................

Dağdaki koyun sürülerinden birine aç bir kurt dadanmış. Çoban ne yapsa ne etse bu kurtla başa çıkamayacağını anlayınca sonunda çareyi bir çoban köpeği edinmekte bulmuş.
Çoban köpeği gerçekten de kurda karşı yaman direniyormuş. Ama koyunların sayısı çok olduğundan kurt, bir o yandan bir bu yandan sürüye yaklaşıyor ve çoban köpeğinin bütün dikkatine rağmen sürüden koyun kaçırıp afiyetlice yiyormuş. Köpeğin canına tak etmiş kurdun oyunları. Uyuyamaz, dinlenemez olmuş. Sahibine karşı yüzünü kara çıkarmak da istemiyormuş. Sonunda köpek dayanamamış ve bir gün kurdu ininde ziyaret etmiş:
...


Lütfen tamamlayınız!
Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı

9 Ekim 2010 Cumartesi

ÖNCE DÜŞÜN SONRA...


8-15 EKİM 2010

Kıymetli Öğrencilerim,

Bu hafta da atasözü yorumlama ve anlama çalışmamız devam edecek. Sınıf içinde yazmış olduğumuz ''Aslan yattığı yerden belli olur.'' atasözünü kendinize göre önce yorumlayınız sonra ne manaya geldiğini araştırınız ve yazınız.

HEPİNİZE BAŞARILAR...


Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni

3 Ekim 2010 Pazar

TEBRİKLER


2-3 Ekim tarihlerinde yapılan İlköğretim Haftası Satranç Turnuvasında okulumuzdan sınıfımız öğrencisi Mehmet Akif İnce, 10 Yaş altında 24 öğrenci arasında Çorum 2. oldu. O'nu kutluyoruz. Ayrıca aynı katogoride Ahmet Eren Durmuşbaş, 6.,Emre Akdaş 9. oldular. Onlarıda kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Süleyman AYAZ

1 Ekim 2010 Cuma

ÖNCE YORUMLA SONRA ARAŞTIR!

1 EKİM-8 EKİM
Değerli Öğrencilerim,
Bu hafta sizden verilen atasözü için önce kendi yorumunuzu yansıtmanızı, daha sonra araştırma sonucunda hangi fikirlere ulaştığınızı yazmanızı bekliyorum.
Atasözümüz''Arpa eken, darı biçmez.'' Biliyorsunuz bu atasözünü bu hafta yazdık. HEPİNİZE KOLAY GELSİN.

Süleyman AYAZ
3-A Sınıfı Öğretmeni